Prosimo, da to politiko pred uporabo spletne strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate.

1. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani
Preko te strani ne zbiramo in ne obdelujemo nobenih osebnih podatkov, razen podatkov zbranih s pomočjo piškotkov kot je pojasnjeno v nadaljevanju.
 
Ta Stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih strani, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosim preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. Obveščamo vas, da ne sprejemamo nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

2. Zbiranje in uporaba informacij
Za optimizacijo te strani v smislu sistemske učinkovitosti, uporabnosti in zagotavljanja koristnih informacij, v datotekah z dnevniki na vašem računalniku samodejno zbiramo in shranjujemo informacije. Te vključujejo vaš naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.
 
Te podatke uporabljamo za učinkovito upravljanje strani, da izvemo več o vedenju naših uporabnikov po spletni strani, da analiziramo trende in da zberemo demografske podatke o naših uporabnikih na celovit način. Zbrani podatki se lahko uporabijo za naše tržne in oglaševalske storitve ter za komunikacijo (na primer optimizacijo in izboljšanje uporabniških izkušenj, ki zagotavlja bolj privlačne ponudbe in storitve).
 
Če bomo podatke, ki niso osebni podatki, uporabili skupaj z osebnimi podatki, se bodo taki podatki obravnavali kot osebni podatki vse dokler bodo ostali združeni.

3. Uporaba piškotkov
Ta Stran, e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije lahko za optimizacijo naših storitev uporabljajo »piškotke«
 
Kaj je »piškotek«?
»Piškotek« je majhna datoteka, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da našemu spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe.
 
Kakšne piškotke uporablja ta Stran?
Na tej strani se uporablja dve vrsti piškotkov:
• Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska brskalnika. Ti piškotki so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej Strani.
• Stalni piškotki: stalne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Stalni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Stalni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.
 
Če želite prebrati več, obstaja o piškotkih veliko spletnih publikacij. Glej na primer: http://www.allaboutcookies.org

4. Sledenje in analiza
Za stalno optimizacijo uporabljamo analitično programsko opremo Google Analytics. Slednja omogoča sledenje spletnega vedenja v smislu časa, geografske lokacije in uporabe te spletne sttrani. Ti podatki se zbirajo preko piškotkov. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni in se ne povezujejo z osebnimi podatki.

5. Omogočanje in onemogočanje piškotkov in podobne tehnologije
Omogočeno vam je, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke na vseh obiskanih spletnih straneh, tako da spremenite nastavitve v vašem internetnem brskalniku. Na primer, če uporabljate različico Internet Explorer 8.0, morate storiti naslednje: 1. izberite Orodja ter nato Internetne Možnosti 2. kliknite zavihek Zasebnost 3. uporabite drsnik za izbiro želene nastavitve.
Pri drugih internetnih brskalnikih se v primeru, da želite izvedeti več o tem, kako spremeniti nastavitve brskalnika ali kako izbrisati piškotke, prosimo obrnite na navodila vašega brskalnika.
Upoštevajte prosim, da nekatere funkcije in popolna funkcionalnost te spletne strani ne bo več na voljo, ko bodo piškotki onemogočeni.

6. Spremembe naše politike zasebnosti
Vse bodoče spremembe naše politike zasebnosti bomo objavili na tej strani. Prosimo, da za kakršnekoli posodobitve ali spremembe redno preverjate našo politiko zasebnosti.